Stima de sine: cum să o construieşti şi să o menţii Stima de sine reprezintă valoarea personală şi competenţa asociată de către un individ imaginii pe care o are despre propria persoană. Un nivel ridicat al stimei de sine se asociază de obicei cu o bună stare de sănătate mintală.
Psihologia culorilor: cum decorăm camera copilului Copiii în general iubesc culorile stridente, dar nu e întotdeauna o idee bună să zugrăviti camera copilului folosind culorile sale preferate. Cînd vine vorba de decorarea camerei unui copil, este util să aveti cîteva cunoştinţe în ceea ce priveşte psihologia culorilor.
Inteligenţa emoţională: cum o poţi îmbunătăţi Inteligenţa emoţională (EQ sau EI) poate fi definită ca fiind abilitatea de a înţelege, gestiona şi exprima eficient propriile sentimente şi de asemenea capacitatea de reacţiona în mod corect la sentimentele celor din jur.
Coeficientul de inteligenţă: ce trebuie să ştiţi Coeficientul de inteligenţă (IQ – de la intelligence quotient) este un număr determinat pe baza scorului obţinut la un test care măsoară abilităţi mintale. Aceste teste sunt concepute astfel încît scorurile lor să pună în evidenţă diferenţe între persoane în ceea ce priveşte capacitatea de gîndire şi raţionament abstract, capacitatea de a învăţa lucruri noi şi abilitatea de a rezolva probleme.
Limbajul corpului Comunicarea umană este un fenomen complex care include în structura sa nu numai mesajele transmise la nivel verbal ci şi informaţii transferate între interlocutori prin alte canale, cum ar fi mimica (modificări la nivelul feţei) şi pantomimica (gesturile care acompaniază de obicei o conversaţie).
Spaţiul personal, aglomeraţia şi confortul psihologic Cînd se află într-un grup sau cînd interacţionează cu alţi indivizi, pentru a se simţi confortabil şi în siguranţă omul are nevoie să pună între sine şi aceştia o anumită distanţă, un loc care poartă numele de spaţiu personal.