Sportul nu construiește caracterul, ci îl dezvăluie.

6 blocaje la începutul căutării unui partener de viață

partener de viata

O relație perfectă este compusă din două persoane care își fac timp pentru a se înțelege cât mai bine unul pe celălalt.

1. Teama de respingere

Toți am fost în situația de a fi pus capăt unei relații și perioada necesară că să ne revenim a durat atât cât a fost nevoie.
Odată ce eșți gata să porneșți într-o nouă căutare a partenerului perfect, este posibil că asta să dureze încă cinci relații, cinci luni sau cinci ani.

2. Pieredere prea greu de suportat

O relație se termină atunci când unul sau ambii parteneri decid că nu sunt potriviți unul pentru celălalt și atunci se despart sau divorțează. Sau se întâmplă ca unul dintre parteneri să moară. Revenirea după eșec durează. Până când lucruile nu se așează, este greu chiar și să te gândeșți să găseșți pe altcineva.
Măsură în care reușești să te recuperezi și să poți scăpa de teama de respingere este o chestiune personală. Pentru unii, durează săptămâni sau luni, pentru alții este nevoie de ani.

3. Școala, serviciul sau presiunea familiei

Unii sunt capabili să le facă pe toate: școală, serviciu, familie, activități voluntare și așa mai departe. Alții trebuie să ajungă la acel punct al existenței la care să adauge întregului timpul și energia necesare pentru a explora o nouă relație.
A te întâlni cu cineva presupune timp.Este un timp câștigat, dar trebuie să fi gata, dornic și capabil să aloci acel timp pentru întâlniri. Asta înseamnă în weekend-uri, în timpul școlii, în vacanțele de vară, la serviciu etc.
Trebuie să faci totul pentru a avea timpul și liniștea necesare să ieși în oraș.

4. Îți place să te întâlneșți, dar nu vrei o relație serioasă acum

Eșți în acel punct al vieții în care vrei doar să te întâlneșți cu cineva, dar să nu te implici emoțional, fie că e vorba de un prieten, un partener sau un soț/soție. Trebuie să fii sigur, pentru a transmite semnalele corecte celor din jur.

5. "O să încep să caut când o să slăbesc"

Dacă simmti că trebuie să slăbeșți, fă-o, deși va fi cineva care să țină la tine chiar dacă slăbești 10 kg sau 50.
Indiferent ce simți că trebuie să schimbi înainte de a începe să-ți cauți partenerul, fă-o și începe căutarea. Sau acceptă-te așa cum ești și privește-te altfel. Ideea este să nu cauți perfecțiunea care să te împiedice să găsești dragostea. Dar dacă crezi că vei avea mai multă încredere în tine și vei fi mai atrăgător/atrăgătoare făcând câteva schimbări exteriorare, e bine și așa.

6. Idei preconcepute despre dragoste sau căsătorie

Există idei despre dragoste sau căsătorie, căpătate din anii de formare, despre primele experiențe în relația cu celălalt sau chiar un mariaj eșuat pe care ai vrea să le reevaluezi și să le schimbi?
Poate că părinții tăi au avut o căsnicie nereușită și te-ai întrebat dacă fericirea conjugală chiar este posibilă? Poate ai avut o relație abuzivă și te-ai întrebat dacă toți partenerii te vor trata la fel? Fie singur/singură, fie cu ajutor specializat, reexamineaza-ți atitudinile față de dragoste și căsătorie, așa încât aceste idei depășite sau incorecte să nu te țînă pe loc din căutarea partenerului ideal.