Cum să scăpăm de kilogramele în plus? La un moment dat trebuie să acceptăm că, odată cu vârsta, metabolismul încetineşte treptat şi corpul nostru nu mai reuşeşte să ardă suficiente grăsimi. De ce se întâmplă toate acestea? Pentru că ţesutul muscular devine mai slab și activitatea hormonală se diminuează.
Alimentaţia naturală Nu există nimic mai nutritiv decât o farfurie cu legume, cereale și verdeață. Năutul, fasolea, lintea, fasolea verde, mazărea și soia sunt alimente foarte bogate în proteine și amidon care, dacă sunt conservate intacte, constituie adevărate "Alimente rezervă", adaptate la alimentația lunilor mai puțin calde. De asemenea sunt cele mai bogate în calciu și fier.
Certurile și supărările Emoțiile negative produc efecte nefavorabile sistemului nervos și proceselor fiziologice din organism. Un zgomot strident, scrâșnetul brusc al unei frâne de mașină, o ceartă cu o persoană apropiată, o enervare banală, frica, spaima, ne fac "pielea de găină" sau "părul vălvoi", punându-ne sistemul nervos și endocrin în stare de alertă.
Lipidele în alimentaţie Lipidele (grăsimile) constituie o valoroasă sursă de energie. În timp ce prin arderea în organism a unui gram de glucide sau proteine se eliberează 4,1 calorii, prin arderea unui gram de lipide se eliberează 9,3 calorii, adică de peste două ori mai multă energie.
Creierul uitat revine Creierul este format în mare parte din neuroni, nu-i aşa? Nu. Conţine de nouă ori mai multe celule gliale comparativ cu câţi neuroni are. Timp de cincizeci de ani, neurologii au considerat că celulele gliale au un rol de susţinere în raport cu neuroni.
Principalele 7 cauze ale colesterolului mărit Colesterolul este o substanță fără de care buna funcționare a organismului uman nu ar fi posibilă. Cea mai mare cantitate de colesterol este secretată la nivelul ficatului, iar o parte provine direct din alimentele consumate.