Când vine vorba de relații, cu toții suntem în căutarea partenerului perfect. Există o singură problemă în acest sens - partenerul perfect nu există!
Avem mai multe șanse să găsim o persoană minunată dacă avem așteptări realiste și cunoaștem trăsăturile care sunt importante pentru noi și pe cele de care ne putem lipsi.
1. Perfecționismul
Nimeni nu trebuie să se schimbe. Dar dacă nu eșți dispus(ă) în a accepta cea mai mică greșeală sau slăbiciunea la un parterner, atunci s-ar putea să rămâi singur(ă) până la sfârșitul vieții.
Uită-te îndelung și cu atenție la partener ca să vezi dacă perfecționismul tău va duce relația la un nivel mai înalt. Ești un perfecționist? Dacă înveți să fii mai îngăduitor cu tine în legătură cu propriile greșeli, vei putea să fii mai indulgent și cu greșelile altora.
2. Să nu te cunoști pe tine și nici ceea ce vrei de la un partener
Ce anume cauți? Nu există criterii bune sau rele pe care să le respecți când te întâlnești cu cineva. Dar poți mari probabilitatea de a găsi ceea ce cauți dacă ști ce vrei să găsești la un partener.
S-ar putea să-ți fie de folos să te întrebi (mai des) ce prețuiești mai mult la un bărbat/femeie.
3. Eșecul în a-l cunoaște pe celălalt în profunzime
A-l asculta cu atenție pe celălalt, a fi atent la răspunsurile pe care le da la întrebările importante pe care i le adresezi, să-i împărtășești țelurile și visele tale, v-ar putea ajută să va cunoașteți mai bine, pur și simplu, stând de vorba.
4. Nesincronizarea cuplului
Fiecare persoană, fiecare cuplu are propriul sau plan în ceea ce privește descoperirea compatibilităților între parteneri.
Dacă planurile voastre sunt foarte diferite, unul dintre voi sau chiar amândoi s-ar putea să dea înapoi pentru că nu este "momentul potrivit". Poți decide fie să aștepți răbdător(oare) până când amândoi veți avea aceleași planuri, fie poți să cauți pe altcineva.
5. Ai putea avea nevoie de ceva care să îți declanșeze căutarea
Din diverse motive, dacă nu ești gata să începi căutarea sau să te angajezi într-o relație, poate ai nevoie de un "declanșator".
De exemplu, prietenul tău cel mai bun își anunță logodnă, o mărire de salariu îți permite să renunți la al doilea serviciu pentru a avea mai mult timp să te întâlnești sau să îți serbezi ziua de naștere și simți că a venit timpul pentru "cel ales".
Sau poate ești doar genul de persoană căreia îi place să se întâlnească și să exploreze relații noi până când găsește partenerul care să o facă să dea frâu liber sentimentelor cu toată pasiunea și intensitatea.
6. Ignorarea regulilor privind întâlnirile și curtoazia
Să-ți faci griji despre o întâlnire sau să ieși și să te distrezi sunt lucruri normale, la fel ca și menținerea preocupărilor asupra scopului tău esențial, descoperirea partenerului ideal.
În zilele noastre este un lucru obișnuit ca o femeie să sune un bărbat și să nu mai aștepte să sune el primul. Totuși mai există un fel de așteptare care bărbatul să ia inițiativa și să facă primul pas. Există un clișeu potrivit căruia femeia vânează bărbatul până când el o prinde pe ea. Lucrul acesta este valabil și astăzi.
7. Să renunți prea repede
Chiar dacă este nevoie de una, de 20 sau de 200 de întâlniri, dacă scopul tău este să-ți găsești partenerul ideal, atunci continuă, până când îl/o găsești.
8. Frica de schimbare
Să deveniți un cuplu va produce schimbări în viață voastră.
Dacă mai aveți și copii din căsătorii anterioare, schimbarea va afecta și mai multă lume. Schimbările, chiar dacă în esență sunt pozitive, pot fi înfricoșătoare. Există o tentație de a te întoarce la lucrurile vechi și familiare și apoi să rămâi în situația de dinainte.