Principiul este să fii în competiție cu tine însuți. Este despre a a fi mai bun astăzi decât erai ieri.

Când este recomandat să schimbi mașina?

masina

Recomandarea de a schimba mașina la un anumit număr de kilometri nu este universală și poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv marca, anul și modelul mașinii, cum a fost întreținută, condițiile în care a fost utilizată și preferințele personale ale proprietarului. În general, nu există un număr fix de kilometri la care este "recomandat" să schimbi mașina, dar există câteva considerente care te pot ajuta să iei această decizie:

Starea tehnică a mașinii: Dacă mașina începe să aibă nevoie de reparații costisitoare și frecvente, s-ar putea să fie mult mai economic să o înlocuiești decât să continui să investești în întreținerea ei.

Siguranța: Tehnologiile de siguranță evoluează constant, de la an la an. Dacă mașina ta este mai veche și nu dispune de sisteme moderne de siguranță, acesta ar putea fi un motiv bun pentru a lua în considerare achiziția unui nou autovehicul.

Eficiența combustibilului: Modelele noi de mașini sunt adesea mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil comparativ cu cele mai vechi. Schimbarea mașinii cu una mai nouă poate însemna economii semnificative pe termen lung la costurile cu combustibilul.

Nevoi: Dacă nevoile tale s-au schimbat (de exemplu, ai nevoie de mai mult spațiu pentru o  familie în creștere sau dorești o mașină cu tracțiune integrală pentru drumuri dificile), atunci ar putea fi momentul să schimbi mașina.

Emisii: Tendința actuală este spre vehicule cu emisii reduse sau zero, cum ar fi mașinile electrice sau hibride. Dacă îți pasă de impactul asupra mediului, s-ar putea să vrei să treci la un vehicul mai "verde".

Kilometrajul: Deși nu este o regulă, unele surse sugerează că mașinile cu un kilometraj între 180,000 și 250,000 km ar putea începe să necesite mai multe reparații. Totuși, multe mașini pot rula bine și peste această limită dacă au fost bine întreținute.

Decizia de a schimba mașina ar trebui să se bazeze pe o evaluare a stării actuale a vehiculului, costurilor de întreținere anticipate, siguranței, eficienței și a altor nevoi personale sau familiale.