Niciodată nu e prea târziu să fii ceea ce ai fi putut fi.

Un tip de treabă

un tip de treaba

Nu-i aşa că îl cunoaşteţi? El zâmbeşte mereu, nu se ceartă cu nimeni şi nu cere niciodată nimic, se mulţumeşte cu puţin. Toată lumea pare să-l îndrăgească pe acest tip de treabă, numai că el are o mulţime de probleme. Vă miraţi nu-i aşa? 

Ei bine, în realitate lumea nu are niciodată încredere într-un astfel de om. Dacă el zâmbeşte mereu ceilalţi vor crede că nu e sincer, că totul e doar o mască care îi va face să cadă în plasa lui. Ba chiar poate fi considerat plictisitor un astfel de om. 

Se va spune că nu este niciodată în stare de sentimente puternice şi că este lipsit de personalitate. Fără să-şi dea seama, acest om îşi strică toate relaţiile importante cu ostilitatea sa pasivă care aduce probleme: migrene, ulcer, hipertensiune, dificultăţi relaţionale. Furia care se acumulează erupe cel mai adesea în momente nepotrivite iar cel care îi este în preajmă nu înţelege motivul real.

Curând după aceea tipul de treabă nu va mai ştii cum să-şi ceară scuze şi se va retrage iară în lumea sa pasiv-agresivă plin de frustrări, întrerupând comunicarea cu ceilalţi. Dar dacă persoana în cauză conştientizează cauza furiei sale şi faptul că uneori cel de lângă ea nu numai că este nevinovat dar nici nu ştie despre ce e vorba, atunci îşi poate canaliza această energie în sens pozitiv şi creativ. 

Dacă şi dvs. vă număraţi printre persoanele de acest fel, atunci trebuie să fiţi atenţi la sfatul pe care vi-l dau specialiştii: încercaţi să vă controlaţi furia şi momentul în care o lăsaţi să erupă. E păcat ca din cauza unui astfel de moment să pierdeţi persoane dragi sau avantaje de orice natură pe care le-aţi câştigat cu efort şi pe care le meritaţi cu adevărat. 

Cel mai bine este să vă exteriorizaţi furia alături de persoane care vă cunosc, faţă de buni prieteni care înţeleg ce anume va supăra şi tolerează aceste răbufniri. Aveţi grijă însă că aceste revărsări de furie să nu depăşească limitele bunului simţ şi să găsiţi momentul în care prietenul este cu adevărat dispus să vă asculte şi, eventual, să vă dea un sfat, dacă experienţa şi cunoştinţele îi permit.

La rândul dvs. acordaţi şi prietenilor aceleaşi drepturi. Nu trebuie să-i transformaţi doar în nişte persoane bune să vă asculte, pentru că şi ei au necazurile şi problemele lor. Astfel, lucrurile vor curge firesc şi nimeni nu se va supăra. 

Dacă cineva vă urăşte dintr-un motiv oarecare nu e cazul să intraţi în panică, pentru că cel mai bine este ca furia să nu fie înăbuşită. Nu dramatizaţi acest moment şi nu consideraţi că ceea ce simţiţi acum nu va mai suferi schimbări în zilele următoare. Viaţa e complexă şi ni se întâmplă uneori să iubim şi să urâm în acelaşi timp. Lăsaţi-i pe ceilalţi să spună deschis ce cred despre dvs. şi dacă într-adevăr au dreptate încercaţi să vă modelaţi comportamentul în aşa fel încât să ieşiţi în avantaj indiferent de situaţie.