Sportul nu construiește caracterul, ci îl dezvăluie.

De ce socializăm mai uşor online?

online

1. Pentru că suntem mai dezgheţaţi. Atunci când purtăm o conversaţie cu cineva, prin simplul fapt că acea persoană nu se afla în faţa noastră, pentru a ne inhiba, putem fi noi înşine în acea conversaţie. Inhibiţia nici nu există în astfel de situaţii, pentru că nu ne e ruşine: dacă o dăm în bară, vom spune: eeeh...  şi-aşa nu ne-am văzut vreodată. 

2. Pentru că o relaţie de prietenie, născută online, devine importantă abia după prima întâlnire live. Abia după prima întâlnire live, stabileşti dacă cel/cea/cei cu care te-ai întâlnit sunt aşa cum ţi-ai închipuit şi dacă sunt altfel decât credeai tu (pozitiv/negativ).

3. Pentru că acceptăm mult mai uşor critica, atunci când e online, sau cel puţin aşa lăsăm impresia. Şi online devii etichetat (prin prisma fotografiei, descrierii şi a altor informaţii ce le furnizezi despre tine). E mult mai uşor să faci/să accepţi critici, atunci când reacţiile nu pot fi văzute fizic.

4. Pentru că există confidentul străin. Acea persoană, pe care uneori o întâlnești în bar/club/cafenea şi te abordează, iar tu, suflet încărcat, începi să te descarci în coversația ce o aveţi. Dacă ai astfel de probleme, pe internet găseşti la orice oră, pe cineva care să te asculte – sau măcar tu să crezi că te ascultă. Astfel eliberarea emoţiile se realizează mult mai uşor.

5. Pentru că în online e totul targetat. E mult mai uşor să cunoşti oameni din domeniul tău. Vrei să cunoşti oameni pasionaţi de tenis? Intri pe forum-uri de tennis. Vrei să cunoşti pasionaţi de pictură? Intri pe site-uri de pictură. Ştii direct şi încotro să cauţi.

6. Pentru că în lumea internaută prima impresie nu se axează pe fizic, ci pe arta conversaţiei. Cu toţii avem prieteni, care la un moment dat, încercau să-şi găsească jumătatea pe internet şi după zile întregi de discuţii, când în sfârşit ajungeau să se întâlnească, întreaga plăcere conversaţională a dispărut, datoria felului în care arăta el/ea.

7. Pentru că reţelele de socializare fac totul.

NU fiţi “uşuratici” în conversaţiile online cu persoane ce nu le cunoaşteţi fizic. Nu oferiţi totul din prima/a doua sau a treia conversaţie, păstraţi-vă până la cel puţin prima întâlnire. După prima întâlnire folosiţi-vă de propria judecată.

Monica