Cred că obiectivele nu trebuie să fie niciodată ușoare, ele trebuie să te forțeze să muncești, chiar dacă sunt inconfortabile pentru moment.

De ce e important să faci ceea ce iți place?

de ce e important sa faci ceea ce iti place

O întrebare simplă, cu un răspuns deloc simplu.

1. Pentru că avem grijă de sănătatea noastră. Așa cum ne îngrijim corpul și-l protejăm de chimicale, la fel trebuie să procedăm și cu mintea noastră și să o protejăm de refulări - foarte distructive de altfel.

2. Pentru că făcând ceea ce îți place ești tu!

3. Pentru că mulțumirea de sine și satisfacțiile proprii nu pot fi valorificate în nicio monedă!

4. Pentru că se știe: când faci ceea ce îți place, nu ții cont de orele peste program, nu ții cont de oboseală: când faci ceea ce îți place, ești propriul tău șef!

5. Ești un creator! - Creativitatea este o caracteristică a omului, iar cei ce activează în domeniul preferat, devin creativi. Schimbă legi, norme, conduite - de fapt le îmbunătățesc.  

6. Când faci ceea ce îți place, încrederea în tine e la cote maxime! Ești alt om, ești ceea ce ți-ai dorit, cândva, să fii!

Sunt doar 6 răspunsuri, din milioanele de motive ce le-aș putea găsi. De ce zic milioane? Pentru că suntem milioane de oameni și fiecare dintre noi are cel puțin un motiv pentru care consideră că e important să faci ceea ce îți place.

Rețeta succesului? NU EXISTĂ!

Nu există nici un tipar după care să te iei, indiferent că urmezi aceiași pași pe care i-a urmat și X. Individualitatea ne diferențiază și dacă e așa, cum putem afirma: fă ca mine, că îți va fi bine? Nu, nu, nu!

Ne complicăm existența, cu tips&tricks, metode de reușită, cele mai bune 10 idei, șamd. Dacă există un lucru general valabil pentru a reuși în viață, este următorul: fă ceea ce-ți place! Atât de banal și totuși atât de complex.  

Dar, de ce să faci ceea ce îți place, e un proces complex? Pentru că implică cunoașterea de sine, puterea de a te critica, șansa de a te lăuda, capacitatea de acceptare, înțelegerea și motivația.

De mici am fost educați să fim competitivi, să ne formăm un idol și să vrem să ajungem ca el, adoptând aceleași metode. Însă ceea ce n-am fost învățați, e să ne cunoaștem mai bine. Cu siguranță ați observat că atunci când ne este cerut să afirmăm calități/defecte ale unui prieten, nu durează mult. Însă când ne este cerut să ne prezentăm propriile calități/defecte, devenim evazivi, iar mintea noastră caută să găsească formulările potrivite pentru a fi pe placul interlocutorului (de cele mai multe ori spunem ceea ce vor alții să audă).

Societatea ne-a format de mici și ne formează în continuare, în domeniile necesare dezvoltării și progresului ei. Când zic societate, nu mă refer doar la cea românească. După cum observați în jurul vostru: e plină lumea românească de avocați și economiști. Cred că într-un procent de 5% din tineri au absolvit ceea ce le place. Majoritatea s-au orientat către un domeniu productiv din punct de vedere financiar.

Lumea e într-o continuă schimbare, la fel și societatea în care trăim. Însă ceea ce nu se schimbă este pasiunea fiecăruia!

Monica