Cea mai frecventă caracteristică pe care am întâlnit-o la oamenii de succes este aceea că își înving tentația de a renunța.

Efectele negative ale divorţului

divortul

Nimeni nu se așteaptă să treacă printr-un divorț fară probleme, iar cei mai mulți oameni înțeleg că și într-un divorț amiabil ambele părți vor avea de suferit.

O serie de consecințe urmează atunci când doi oameni care au conviețuit un timp împreună trebuie să încheie relația cu persoana de lângă ei. Cu o planificare atentă, cooperare și respect cuplurile pot limita prejudiciul care rezultă din evenimentele negative ale unui divorț.

STRESUL FINANCIAR

Divorțul poate fi costisitor. În cazul în care părțile nu pot conveni asupra unei metode de împărțire a bunurilor dobândite în timpul căsătoriei vor avea nevoie de avocați pe care vor trebui să îi plătească. După ce părțile implicate vor locui separat costurile se vor mări sau vor avea probleme pentru că nu vor mai avea cu cine să împartă costurile.

Pentru a atenua aceste probleme cei doi ar trebui să citească legea în ceea ce privește divorțul și să își organizeze finanțele cu atenție. Problemele ar trebui rezolvate cu mult calm și într-un mod rațional.

STRESUL EMOŢIONAL

Unul dintre parteneri sau ambii pot simți o durere foarte mare. Cercetătorii spun că divorțul afectează persoanele în cauză mai mult decât moartea partenerului. În funcție de circumstanțe cei doi se pot simți abandonați, trădați sau atacați. Oamenii pot atenua efectele negative ale divorțului prin discutarea problemelor cu cei dragi sau cu un psiholog.
 

COPII ŞI DIVORŢUL

Mulți oameni maturi pot trece peste trauma divorțului, poate cu ajutorul unui psiholog, însă la copii situația e alta. Copii se pot simți vinovați de despărțirea părinților, se pot simți dezrădăcinați și speriați. Părinții pot limita efectele asupra copiilor prin abținerea exprimării ostile în fața copiilor.

A DOUA CĂSĂTORIE

Din păcate, căsătoriile viitoare pot fi eșuate mai ușor decât prima căsătorie. Acest lucru este mai des întâlnit la femeile ce se recăsătoresc la o vârstă fragedă, mai ales când din prima căsătorie a rezultat și cel puțin un copil. Cea de-a doua căsătorie poate fi una eșuată atunci când partenerii au un nivel de trai scăzut. Persoanele care doresc să se recăsătorească ar trebui să acorde o atenție sporită pentru a se asigura că aleg un partener compatibil.