Nu te uita la ceas. Fă ce face ceasul: continuă să mergi înainte.

Dieta disociată, metodă rapidă de scădere în greutate

dieta disociata

Dieta disociată poate fi folosită în situaţiile în care avem nevoie de o metodă rapidă de a slăbi în greutate, un tip de dietă de slăbire care nu trebuie să intre în obişnuinţa zilnică deoarece poate crea serioase probleme de sănătate ca urmare a deficitului nutritiv. Acest este motivul pentru care dieta disociată nu trebuie urmată mai mult de o săptămână.

Dieta disociată este un tip de dietă bazată pe separare grupelor alimentare. Dieta disociată este o dietă de slăbire care încearcă să evite combinarea proteinelor şi grăsimilor cu carbohidraţii.

Principalul lucru care trebuie ţinut minte atunci când se începe o dietă disociată este acela de a respecta întocmai dieta. Şi anume, este important să nu se combine niciodată carbohidraţii cu proteinele şi grăsimile, să se consume o cantitate mare de apă şi să nu se urmeze dieta disociată mai multe săptămâni la rând.

Dieta disociată de zece zile – un tip de dietă de slăbire

Dieta disociată de zece zile este un tip de dietă disociată care nu numai că permite pierderea rapidă în greutate dar poate acţiona şi ca o dietă de curăţare a organismului în preajma sărbătorilor – în perioada în care simţim că organismul este obosit şi suprasolicitat ca urmare a consumului mare de alimente.

Dieta disociată de zece zile ne poate ajuta să slăbim între patru şi cinci kilograme, însă este important ca starea de sănătate, înainte de începerea dietei, să fie bună.


Dieta disociată – împărţirea pe zile

Dieta disociată este repetitivă astfel că este destul de uşor de urmat. În prima zi trebuie să se consume numai fructe, în a doua zi se consumă legume, în a treia zi se consumă numai produse lactate, în zilele patru-cinci-şase singurele alimente permise sunt peştele sau carnea de pui, în zilele şapte şi opt se consumă numai carne de peşte sau de pui iar în zilele nouă şi zece numai orez sau linte.

Este important de reţinut faptul că, începând din ziua a patra la masa de dimineaţă şi la gustările dintre mese se pot introduce iaurturile.

Dieta disociată permite persoanei care încearcă să slăbească să mănânce oricât de mult doreşte atât atimp cât alimentele consumate sunt cele indicate în dietă. De asemenea este recomandat să se bea cel puţin doi litri de apă pe zi în timpul dietei de slăbire pentru a se preveni deshidratarea.

Dieta disociată – Sfaturi de urmat

- Nu sunt recomandate fructele confiate sau bananele.
- Orezul poate fi preparat fiert cu verdeţuri. Nu este indicat ca orezul să fie preparat cu ulei.
- Legumele indicate sunt salata, mazărea, roşiile, conopida, fasolea verde, ridichiile, broccoli sau morcovii. Legumele pot fi preparate la cuptor, la grătar sau fierte în abur.
- Peştele şi puiul pot fi fierte sau preparate la grătar cu condiţia de a nu se adăuga sosuri.