Victoria aparține celui perseverent.

Indigestia, unul din primele semne al unor probleme de sănătate

indigestia

Indigestia reprezintă o neplăcere majoră în activităţile zilnice ale oricărui om. Durerile la nivelul abdomenului superior sunt de cele mai multe ori semnul unei afecţiuni ce nu trebuie neglijate, indigestia.

Cu toate acestea tot mai multe persoane fie ignoră astfel de dureri, în cazul în care nu sunt extrem de supărătoare, fie preferă să se trateze singure acasă. Sfatul medicului este ca pacientul să se prezinte în cel mai scurt timp la un specialist  întrucât indigestia poate sta la baza altor probleme de sănătate.

Ce este indigestia?

Indigestia este o afecţiune ce poate fi declanşată din mai multe motive şi poate apărea la orice vârstă. Indigestia poate avea la bază diverse afecţiuni printre care şi ulcerul, infecţii ale stomacului, boli ale tiroidei sau boala refluxului gastro-esofagian, dar poate fi activată şi de anumite medicamente sau de alimente.

În acelaşi timp, stilul de viaţă joacă un rol extrem de important. Mai exact, un mod de viaţă dezordonat, cu mese neregulate şi bogate duce la această afecţiune. Totodată, responsabile de apariţia indigestiei sunt consumul în exces de alcool, fumatul, oboseala, stările emoţionale puternice, depresia şi stresul.

Simptome

Indigestia este o afecţiune cu simptome uşor de remarcat. Aşadar, dacă un pacient prezintă dureri abdominale persistente sau recurente, stări de greaţă şi de vomă, senzaţie de balonare şi arsuri la nivelul stomacului sau a inimii, atunci diagnosticul ar putea fi indigestia. Un lucru esenţial, care nu ar trebui neglijat, este faptul că indigestia poate masca alte probleme mai grave de sănătate.

Tratament

Indigestia este o afecţiune ce nu presupune un tratament medicamentos strict. În cazul în care pacientul nu prezintă simptome ce înrăutăţesc foarte mult situaţia, atunci este posibil ca indigestia să treacă fără tratament medicamentos, în doar câteva ore. În cazul unor simptome accentuate, precum dureri în partea dreaptă a abdomenului, pierderea poftei de mâncare, stări de vomă sau pierderi în greutate este recomandat să se consulte medicul în vederea stabilirii exacte a naturii afecţiunii şi a prescrierii unui tratament adecvat.

Indigestia este o afecţiune ce poate fi prevenită prin metode foarte simple. 

În primul rând, o atenţie deosebită trebuie acordată alimentaţiei. Produsele consumate trebuie să fie cât mai proaspete şi să aibă un conţinut acidic scăzut. De asemenea, trebuie evitate mesele neregulate şi bogate, cafeaua, fumatul, alcoolul şi stresul, acestea putând duce la indigestie.

Dacă, totuşi, măsurile de prevenire nu au fost respectate, pacienţii trebuie să ştie că după ameliorarea simptomelor indigestiei au nevoie, pentru o perioadă de timp, de un regim alimentar. Şi asta deoarece organismul are nevoie de un timp de refacere. Aşadar, cu cât vă impuneţi un stil de viaţă mai sănătos cu atât şansele ca anumite afecţiuni să apară sunt mai mici.