Secretul pentru a ajunge în frunte este să începi.

Cu tromboza nu-i joacă!

tromboza

Datorită stilului de viață, a moștenirii genetice, a slujbei ești predispusă la tromboză. Află cum te poți feri de această afectine care poate fi fatală.


Dacă ești o persoană care petrece foarte mult timp în fața computerului, află că ești predispusă la tromboză, boală provocată de astuparea unui vas sangvin cu un cheag de sânge. Acestă afecțiune se întâlnește frecvent în cazul celor care obișnuiesc să călătorească adesea cu avionul, în cazul celor privați ore întregi de orice tip de activitate fizică.
 

Experți medicali avertizează că nenumăratele ore pe care le petreci în fața computerului, acasă și la serviciu, îți pot provoca această afecțiune. Dr. Beverley Hunt, specialist în cadrul spitalelor Guys și St.Thomas din Londra, a precizat că cele mai predispuse persoane la tromboză sunt cele care lucrează foarte mult la birou și își petrec restul zilei uitându-se la televizor sau în fața calculatorului.
 

Tromboza survine în special în vasele de sânge de la nivelul picioarelor, ea producându-se atunci când circulația sanguină este restricționată, așa cum se întâmplă, de pildă, atunci când mușchii femurali sunt presați de un scaun pentru un timp mai îndelungat. Cel mai mare pericol este atunci când cheagul se desprinde, în momentul reluării circulației, de locul în care s-a format. În astfel de cazuri, cheagul format se poate deplasa în plămâni sau în inimă, cauzând uneori moartea.
 

Specialistul britanic le recomand celor care au programe lungi de lucru la birou să facă pauze dese, pentru a facilita o circulație sanguină cât mai bună.
 

În cazul în care ai probleme de circulație sau ți-au apărut varice, adresează-te neapărat medicului pentru a-ți prescrie un tratament medicamentos pentru circulație. Problemele de circulație la nivelul picioarele se diminuează dacă practici sportul care îți solicită mușchii membrelor inferioare: aerobic, dans, jogging, înot, patinaj, fotbal, tenis.