Pot rezuma în două cuvinte tot ce am învățat despre viață: merge înainte.

Ciocolata poate fi benefică pentru sănătate

ciocolata

A putea mânca ciocolată tot timpul şi în cantităţi cât mai mari poate suna ca un vis frumos pentru cei mai mulţi dintre noi. Deşi studiile au dovedit că ciocolata poate avea efecte benefice pentru inimă, acest produs nu şi-a câştigat încă, în totalitate, renumele de aliment sănătos pentru organism.

Ciocolata are efecte benefice pe termen scurt

Ciocolata conţine un ingredient (cacao) al cărui efect pare să reducă problemele de natură cardiacă.

Antioxidanţii din seminţele de cacao pot reduce deteriorarea celulelor care conduc la apariţia bolilor de inimă. Aceşti antioxidanţi contribuie şi la scăderea tensiunii arteriale îmbunătăţind funcţia vasculară.
 

De asemenea, ciocolata neagră conţine mai mulţi antioxidanţi decât ciocolata cu lapte. Se impune să precizăm că studiile efectuate până acum au scos la iveală faptul că ciocolata poate avea efecte benefice doar pe termen scurt.
 

Este necesară realizarea mai multor cercetări care să dovedească eficienţa ciocolatei în prevenirea bolilor cardiovasculare.
 

Nu faceți excese de ciocolată!

Între timp, este indicat să consumaţi ciocolată în cantităţi moderate. Motivul este destul de simplu.

Ciocolata din comerţ este bogată în grăsimi, zahăr şi calorii care pot contribui la creşterea în greutate. Mai mult decât atât, această ciocolată constituie şi un factor de risc pentru îmbolnăvirea de diabet sau creşterea tensiunii arteriale. Specialiştii ne recomandă să consumăm ciocolată neagră care conţine cacao într-un procent de peste 65%. Totodată, studiile au arătat că 85 de grame de ciocolată consumată zilnic este benefică pentru sănătate.
 

Dacă vă faceţi griji în privinţa caloriilor acumulate, exerciţiile fizice sunt o modalitate excelentă de a compensa această mică plăcere.
 

Ciocolata – remediu pentru depresii

Ciocolata poate combate depresiile sau stările nervoase. Pudra de cacao conţine magneziu, calciu şi potasiu, astfel că, 100 de grame de ciocolată neagră pot înlocui administrarea unor capsule cu vitamine chimice.

Ciocolata este un aliment dinamizator care întăreşte celulele nervoase.

Totodată, cacao este şi o sursă de vitamina E, care are efect în stoparea îmbătrânirii.

Astfel, consumul unui baton de ciocolată amară zilnic, asigură 35% din necesarul de vitamina E al organismului.

Deoarece conţine foarte multe glucide şi lipide ciocolata este un aliment energetic şi psihostimulator pe care oricine îl poate consuma atâta vreme cât cantitatea este una moderată.