Diferența dintre posibil și imposibil constă în determinarea persoanei.

Chiroterapia

durerile de spate

Postura incorectă, poziție nepotrivită la locul de muncă, contorsionări în timpul somnului, exerciții de gimnastică executate incorect, toate acestea pot conduce la deformarea coloanei vertebrale. De câte ori nu simți în timpul unei zile că parcă nu mai ești în stare să îti îndrepti spatele, sau că durerea de picioare devine insuportabilă?

Pare de necrezut, dar chiar cefaleele, durerile menstruale, de genunchi, de coapse, pot fi rezultate ale unei dezordini la nivelul vertebrelor.

Există o soluție pentru a scăpa de toate problemele enumerate anterior – chiroterapia.

Chiroterapia este o metodă alternativă de diagnosticare, tratare și prevenire a disfuncțiilor sistemului osos și muscular și a efectelor daunatoare acestora asupra sistemului nervos. Tehnica constă în rearanjarea manuală a vertebrelor, astfel restabilind echilibrul coloanei și înlaturând astfel durerile de spate și pe cele de cap.

Chiroterapia seamănă cu un masaj dar nu poate fi efectuat decât de specialiști care investighează mai întâi cauzele durerilor și care ulterior identifică acele vertebre care s-au deplasat de la locul lor și care reprezintă originea durerilor.

Chiropracticianul acționează doar cu mâinile reaşezând efectiv vertebrele și tendoanele în poziția lor normală. O vertebră deplasată de la locul său poate apăsa pe nervi și astfel mesajul transmis de creier către anumite organe nu mai ajunge la destinație.

Specialistul intervine în acest sens, eliberând canalele și înlaturând durerile de cap, gât, spate, mijloc, șolduri, genunchi, la tratarea sciaticii, a crizelor de lumbago, a afecțiunilor inflamatorii ale nervilor, la îmbunătătirea circulației și mobilității.

Ideea este că fiecare dintre noi avem o datorie de onoare fată de trupul pe care îl avem în dotare și anume aceea de a ne face un obicei din a merge la controale periodice la medic, fie că avem dureri fie că nu, pentru a identifica din timp orice anomalie ce poate apărea.

Conform principiului care ne învată că este mai ușor să previi decât să tratezi este de preferat să verificăm din când în când dacă șira spinării noastre mai este sau nu așa cum trebuie, iar dacă apar nereguli să mergem imediat să le îndreptam, la propriu.

Chiroterapia se adresează tuturor persoanelor, mai puțin celor care suferă de osteoporoză, rezultatele tehnicii apărând în unele cazuri chiar de la prima ședință, la altele după mai multe intervenții, dar oricum, chiroterapia este relaxantă şi binevenită.