Orice schimbare este dificilă la început, dezordonată în mijloc și minunată la sfârșit.

Găsirea partenerului ideal

partenerul ideal

Găsirea unui partener de viață reprezintă un drum lung. Întâi de toate trebuie să știi dacă celuilalt îi face sau nu plăcere să petreacă cât mai mult timp alături de partener.

Susținerea celuilalt, felul în care te face să te simți reprezintă un rol important în dragoste. Adevăratele relații fac compromisuri în timp ce în relațiile eșuate doar una din persoane face compromisuri.

Să te simți bine oricând în toate situațiile alături de cel drag este un semn de dragoste adevărată, în timp ce în cazul relațiilor eșuate ceva lipsește. Adevărata dragoste nu se ascunde, reușind să-și dea mâna în orice situație fie ea  simplă sau de supraviețuire, acasă, în public, fară rușine.
 

Comunicarea clară, deschisă, onestă reprezintă o bază a dragostei adevărate. 


Îndrăgostiții se pot înțelege bine, dar se și pot certa. Nu contează, pentru că ajung să găsească soluții. În schimb în relațiile eșuate nu se ajunge decât la certuri, și blocarea căilor de comunicare eficiente.
 

Nu învinovăți soarta sau chiar partenerul nepotrivit pentru eșecul tău.


Este greu să găsești dragostea adevărată și de aceea e mai bine să nu te focusezi doar asupra acestui lucru. E bine să ajungi să-ți acorzi ție timp, să ajungi să te simți bine cu tine și apoi să lași lucrurile să vină de la sine.

De multe ori problemele personale sau de acasă nerezolvate, frustrările vin și cad ca o povară asupra celuilalt ajungandu-se în felul acesta la despărțire.

Fă eforturi în sensul valorificării calităților tale, întoarce-te la școală, acorda mai mult timp familiei, animaluţelor de companie din jurul casei tale, prietenilor de lângă tine, organizează-te mai bine, găsește noi soluții pentru viitorul carierei, redecorează casa sau pur și simplu schimbă-ți look-ul. Hobby-urile, lucrurile care iți fac cu adevărat placere să le faci trebuie să constituie un target pentru un viitor liniștit și de ce nu pentru găsirea unui partener de viață potrivit.
 

Fii optimistă.


E greu dar încearcă să faci eforturi, pas cu pas. Găsește-ți calitățile și mărește-ţi potențialul, comunică deschis în fața unei prietene sau citește sfaturile unui specialist în acest sens. De-a lungul acestui proces de căutare a dragostei adevărate, vei ajunge să te descoperi pe tine și să afli cât ești de specială.

Râsul e un cuvânt cheie. Dragostea iți poate zâmbi când nici nu te aștepți. Așa că râzi, fi hazlie și nu te lăsa doborâtă de ideea că nu există dragoste adevărată pentru tine, sau că nu ai destule calități pentru a fi admirată. Există chiar cercetări în acest sens care susțin că râsul, optimismul sunt cuvinte cheie care atrag prieteni lângă tine.
 

Nu te grăbi să cauți dragostea


Caută-te, descoperă-te pe tine și în momentul în care vei ajunge să te îndrăgostești de tine cu adevărat, atunci iți va zâmbi chiar adevăratul partener de viață.