Ai încredere și acționează ca și cum ar fi imposibil să eșuezi.

De ce nu comunica barbatii

barbatii

Cu totii stim ca barbatii nu sunt la fel de deschisi si comunicativi ca femeile. De exemplu, o sa observi ca, spre deosebire de tine, in general convorbirile pe care le au ei la telefon dureaza cel mult un minut sau doua...

Lipsa activitatii de comunicare la barbati se datoreaza mai multor factori - psihicul, modul in care au crescut si s-au adaptat in societate, precum si diferentele genetice dintre barbati si femei, toate acestea au legatura cu felul in care comunica. Prin urmare, in mod natural, faptul ca iubitul tau nu este foarte vorbaret nu are legatura deloc cu tine. Daca ai noroc si ai cunoscut un barbat care face exceptie de la regula si este ceea ce iti doresti tu intr-o relatie, bucura-te de el , insa daca observi ca aceste calitati ii lipsesc prietenului tau nu il stresa si nu incerca sa-l schimbi, pentru ca cel mai probabil il vei indeparta de tine.

Cu siguranta ca ai auzit si tu expresia aceea care spune ca barbatii sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus (nascuta in urma titlului cartii scrise de John Gray, in 1992). Acest lucru este adevarat, in sensul ca barbatii si femeile sunt fundamendal diferiti si privesc lumea cu ochi diferiti. Tocmai aceste diferente sunt sursa compatibilitatii dintre genuri, faptul ca se pot completa unul pe celalalt. Fara aceste diferente, relatiile poate nu ar mai fi atat de incitante. De aceea trebuie sa profiti si sa privesti ca pe un lucru pozitiv diferentele dintre voi.

Din punct de vedere anatomic, sursa diferentei dintre femei si barbati, atunci cand vine vorba de comunicare, se gaseste intr-o parte a creierului numita „Corpus Callosum", care conecteaza emisfera dreapta de cea stanga. Aceasta zona este mai bine dezvoltata la femei decat la barbati. Prin urmare, femeile gandesc si simt in acelasi timp, spre deosebire de barbati care de cele mai multe ori isi separa sentimentele de ganduri.

Un alt motiv pentru care el nu se exprima la fel de mult ca tine este si modul in care barbatii cresc si se adapteaza in societate. Inca de mici, baietii invata ca trebuie sa fie curajosi, puternici si sa nu isi arate slabiciunile. Iar ei percep, de multe ori, discutiile despre sentimente, ca fiind o slabiciune.

Barbatii considera ca actiunile spun mai mult decat vorbele. De aceea atunci cand iti ia un buchet de flori sau un cadou mai special pe care ti-l doreai de mult timp, pentru el este echivalentul unei declaratii de dragoste sau a faptului ca ii pasa si este atent la ceea ce iti doresti. Asadar, tine cont de lucrurile pe care le face pentru tine si arata-i ca le apreciezi.

Chiar daca barbatii se deshid foarte rar emotional, asta nu inseamna ca nu le place comunicarea. Ei chiar apreciaza discutiile stimulante si au nevoie de dialog la fel de mult ca si noi. Totusi, la fel cum ii reprosezi toate micile greseli, si mai ales lipsa comunicarii in relatie, incearca sa il si lauzi de fiecare data cand face un gest frumos. Vei vedea ca relatia ta se va imbunatati considerabil... Asa ca tine cont de micile diferente dintre s*xe si relaxeaza-te. E absolut normal ca barbatii sa nu fie la fel de comunicativi precum femeile.