Eșecul ne învață perseverența. Ne întreabă dacă avem de gând să renunțăm sau să devenim mai hotărâți și să continuăm să încercăm.

De-a parfumatelea!

parfum

Cauti un parfum. Obiectivul este clar, "resursele" fosnitoare le-ai adunat, nasul este pregatit pentru incercare. Ia de la noi, for free, strategia infailibila de atac!


ATACUL... PE HARTIE

Mai intai testeaza parfumul ales pe o banda speciala de hartie, pentru care nu e nevoie sa rogi vanzatoarele, (intra in "protocolul" obligatoriu al unui magazin specializat). Dupa o pulverizare scurta, asteapta 10 - 20 de secunde (pana se evapora unda alcoolica), apoi agita usor banda de hartie in dreptul nasului. Vei simti nota de varf si inceputul notei de mijloc a parfumului. Asteapta cateva minute si o sa ai o "imagine de ansamblu".

PUNE-TI PIELEA-N JOC!

Ca sa te convinga, trebuie incercat pe pielea ta. Cam de la 20 cm, pulverizeaza scurt parfumul pe incheietura mainii, una din zonele "cu puls". Ai nevoie cam de 10 minute ca sa percepi o nota finala pentru ca, in tot acest timp, parfumul se amesteca cu "uleiul" natural al pielii, iar ceea ce ai mirosit prima oara se modifica, uneori surprinzator, de cinci - sase ori, in functie de compozitia parfumului. Asta pentru ca fiecare element se evaporara in alt ritm.

MAI INCEARCA

Treci la varianta doi, incepand tot cu pulverizarea pe banda de hartie, apoi scoate la produs incheietura celeilalte maini. Nu "freca" niciodata parfumul pe piele, se distrug moleculele delicate de uleiuri si esente florale. Atentie: pe pielea uscata sau la persoane nervoase, care au tendinta sa transpire mai mult, parfumul se evapora mai repede, iar dieta sau o predispozitie genetica dau acele diferente gen "Pe tine miroase… altfel!".

ALIATII INTELIGENTI

In primul rand, urmeaza sfatul specialistilor de a incerca maxim patru sau cinci parfumuri intr-o singura "sedinta". Apoi, intre reprize, pentru a putea pastra nasul la cote cat mai "performante" si a neutraliza efectul parfumului, miroase un pahar cu apa sau cafea. Poti incerca si cu paine proaspata. Urmatoarele incercari le vei face in alte zone cu puls accesibile (la distanta de zona pe care ai testat parfumul anterior).