Curajul este frica în fața căreia reziști un minut mai mult.

Cum îţi dai seama că te minte

infidelitate

Există destul de multe indicii cu ajutorul cărora iți dai seama când cineva te minte. Înainte de a lua o decizie în legătură cu acea persoană mincinoasă, nu uita că există motive pentru care ar trebui să înțelegi situația în care ești mințită.

Urmărește-i limbajul trupului. Acesta iți indică atunci când o persoană te minte. Uită-te în ochii persoanei. Vezi dacă este neliniștită, nervoasă sau are o stare de disconfort. Unele persoane clipesc foarte des, lasă capul în jos și ochii în pământ, își freacă mâinile, se ascund după un obiect sau se înclină pe spate pe scaun atunci când spun o minciuna.

Urmărește firul poveștii. Vezi dacă există neconcordanţe între ceea ce iți spune persoana respectivă în acel moment și ce a spus zilele trecute. Pot exista unele detalii pe care le ignoră sau le amestecă. Unele persoane vorbesc mai rar pentru a-și fabrica minciunile pe loc, iar altele într-un mod alert fiind foarte posibil să fie prinse.

Dacă persoana cu care discuți iți raspunde întrebărilor, nu se bâlbâie sau nu încurcă întâmplările este posibil să nu te mintă. Dacă este defensivă, este posibil să iți ascundă ceva.

Dacă cineva acuză pe nedrept o altă persoană că ar fi mințit este posibil ca acest comportament să trădeze faptul că acela este propriul comportament.

Întreabă direct. Poți întreba direct persoana care încearcă să te mintă. Foarte multe persoane se simt vinovate atunci când sunt prinse că mint și iți vor spune adevărul doar din cauza acestui sentiment de vinovăție.

Asculta-ți intuiția. Poți să simți când cineva spune o minciună, însă nu poți fi sigură. În acest caz nu te grăbi să tragi concluzii. Încearcă să obții cât mai multe probe care certifică bănuiala ta.

Încearcă să înțelegi persoana care a încercat să te mintă. Este posibil să iți fi ascuns ceva doar pentru faptul că nu a vrut să te dezamăgească, supere sau rânească.

Te poți întreba care este motivul pentru care te-a mințit. Ești o fire supărăcioasă? Crezi că ai reacționa urat dacă ai descoperi că acea persoană te-a mințit?