Cel curajos este cel căruia, fiindu-i frică, merge înainte.

Ce reprezintă hidratarea pielii

hidratarea pielii

Termenul "Hidratare", atunci când este utilizat pentru piele, lasă loc adesea la confuzii. Când vorbim despre hidratarea pielii prin tratamente cosmetice, este vorba de fapt despre hidratarea stratului cornos, mai exact stratul vizibil și superior al pielii.

APORTUL DE APĂ CĂTRE CELULE


Pentru un aport corect de apă în celulele pielii trebuie să bem apă periodic, fără să așteptăm senzația de sete, să aplicăm produse de hidratare pe piele pentru a spori hidratarea straturilor superficiale ale pielii. Apa din celule conferă pielii un aspect mai suplu.

DIFERENȚA ÎNTRE USCĂȚIME ȘI DESHIDRATARE CUTANATĂ


Pielea nu este întocmai precum pământul... Când este uscată nu îi lipsește numai apa, ci și lipidele. Lipsa lipidelor facilitează evaporarea apei din celule și astfel pielea se deshidratează. O piele uscată este o piele fără lipide care pierde în mod natural mai mult apa.

BENEFICIILE UNEI HIDRATĂRI OPTIMALE


Pentru a-și menține funcțiile normale, procentul de hidratare trebuie menținut la valori normale pe tot parcursul vieții. Astfel pielea rămâne moale și catifelată, bine hidratată, pătrunsă de apă și organizată în corpi grași. Aceste lipide sunt responsabile de buna structurare celulară a stratului superficial al pielii.

ÎNTÂRZIEREA ÎMBĂTRÂNIRII


Cea mai bună metodă de a întârzia îmbătrânirea pielii este să compensăm deficitele naturale ale barierei cutanale și să-i întărim protecția în fața agresiunilor pe care le suferă: frig, vânt, soare, detergenți...
 

DE CE HIDRATAREA PIELII DIMINUEAZĂ RIDURILE?


Iată două motive principale pentru care hidratarea corectă a pielii diminuează ridurile:

• Pielea hidratată corect  este protejată mai eficient în fața agresiunilor externe de zi cu zi iar astfel ridurile își fac apariția mult mai târziu. 

• Apa și componentele active de hidratare ai produsului pătrund și umflă celelule superficiale. Celulele plastifică keratina care se umflă. De asemenea, pielea este restructurată de către lipidele intercelulare.

Straturile superficiale ale pielii sunt deci plastificate, tonice și umflate, ceea ce diminuează profunzimea ridurilor.
Pielea este mai netedă, regulată, estetică și mai ales mai eficace ca barieră împotriva agresiunilor externe!