Eșecul ne învață perseverența. Ne întreabă dacă avem de gând să renunțăm sau să devenim mai hotărâți și să continuăm să încercăm.

Păianjenii dorm?

paianjen

Păianjenii sunt inofensivi în general și sunt animale de companie minunate. Dacă vă place să explorați și să observați animalele, un păianjen poate fi subiectul dumneavoastră ideal. Pot părea intimidanți, dar nu constituie nicio amenințare. Păianjenii sunt diferiți de orice animal de companie, iar modul în care dorm, mănâncă și nasc sunt adesea necunoscute pentru majoritatea oamenilor. Un păianjen poate trăi mai mult de un an, iar femelele trăiesc mai mult decât perechea lor masculină.

Păianjenii chiar dorm?

Ei bine, sunt ființe vii, la fel ca și oamenii. Prin urmare, și un păianjen are nevoie de odihnă pentru a rămâne sănătos și activ. Poate că un păianjen nu doarme ca o pisică sau un câine, dar și ei au nevoie de un somn bun.

Dar este posibil ca aceștia să nu doarmă în timpul nopții. Există diferite specii de păianjeni. Dintre acestea, unele sunt nocturne și devin active pe timp de noapte. Astfel de păianjeni dorm, de obicei, în timpul zilei. Cu toate acestea, unii păianjeni rămân activi în timpul zilei și dorm noaptea.

Cum dorm păianjenii?

Confuzia apare deoarece păianjenii nu folosesc o poziție de dormit ca oamenii sau alte animale. Majoritatea animalelor sau a păsărilor își închid ochii în timpul somnului, dar, păianjenii dorm cu ochii deschiși.

Adevărul este că păianjenii nu au pleoape. Aceștia nu pot închide ochii, asta înseamnă că ochii lor sunt mereu deschiși - chiar și în timpul somnului.

Un alt fapt interesant este că păianjenii nu au un "somn" convențional sau o perioadă de odihnă specifică. Un păianjen urmează un ritm circadian prestabilit. Asta înseamnă că ei rămân activi într-o anumită parte a zilei și se pot odihni pentru o anumită perioadă de timp în funcție de habitatul lor, de comportamentul lor natural. Ciclul circadian al unui păianjen este, de obicei, de 24 de ore, cu timpi stabiliți pentru odihnă și somn. Acest ciclul este ajustat în funcție de ceasul lor corporal. În general, păianjenii rămân mai activi pe timp de noapte și se odihnesc în timpul zilei.