Efortul își arată roadele după ce o persoană refuză să se oprească.

Este Cane Corso un câine periculos?

cane corso

Cane Corso este o rasă italiană de mastiff de talie destul de mare, cunoscută pentru loialitatea și natura sa protectoare. Crescut inițial ca un câine de muncă, Corso este folosit și astăzi pentru sarcini precum pază și vânătoare. Cu toate acestea, această rasă versatilă este, de asemenea, un excelent animal de companie de familie și este potrivită pentru casele cu copii mai mari și alte animale de companie. 
 

Există o mulțime de dezbateri în jurul temperamentului acestui câine inteligent și maiestuos. Unii oameni susțin că sunt blânzi, în timp ce alții cred că sunt câini periculoși, predispuși la agresivitate.
 

Sunt Cane Corso câini periculoși?

Cane Corso sunt câini mari și musculoși, iar mărimea lor poate fi intimidantă pentru unii oameni. Masculii pot cântări între 100 și 110 kilograme, iar femelele pot cântări între 80 și 100 de kilograme. Doar pentru că sunt mari nu înseamnă că sunt automat agresivi.

De fapt, Corso este adesea descris ca fiind calm, iubitor și blând.

Cu toate acestea, la fel ca orice altă rasă de câini, un Cane Corso poate fi predispus la agresivitate dacă nu este dresat în mod adecvat. Un Corso poate deveni agresiv față de oameni sau alte animale. Dar, dacă este dresat corespunzător, un Cane Corso poate fi un prieten fantastic pentru majoritatea familiilor.

Cum reacționează un Cane Corso la străini?

Pentru că a fost crescut ca și câine de pază atât de mult timp, un Cane Corso este în mod natural suspicios față de persoanele pe care nu le cunoaște.

S-ar putea să nu fie niciodată prietenoși cu toți cei pe care îi întâlnesc, dar cu un dresaj adecvat, pot învăța să tolereze străinii și să nu reacționeze agresiv.
 

Dacă preferați un câine care este mai sociabil și mai prietenos cu oamenii pe care nu îi cunoaște, probabil că Cane Corso nu este rasa potrivită pentru dumneavoastră. Le ia foarte mult timp să se familiarizeze cu oamenii.

Este greu să schimbi natura protectoare a unui Corso, mai bine îi accepți așa cum sunt și nu încerci să îi forțezi să fie ceva ce nu sunt.